De vaardigheden die je bij Codam ontwikkelt, zijn niet beperkt tot één baan of branche! Natuurlijk leer je te programmeren, maar wat nog belangrijker is: je leert leren! Met leren om te leren, bedoelen we dat je tijdens je studie bij Codam vaardigheden ontwikkelt om nieuwsgierig te zijn, relevant te blijven en je bouwt het vertrouwen op om elke uitdaging uit te proberen die op je pad komt. The sky is the limit! En precies die vaardigheden heb je nodig voor de baan van de toekomst. Dat betekent dat je vanwege de vaardigheden die je bij Codam ontwikkelt, kunt solliciteren op elke gewenste droomjob! Op onze zusterschool 42 zijn er al duizenden alumni. Dus op basis daarvan kunnen we je alvast een idee geven van jouw mogelijke toekomst:

na codam
Beroepen

Hieronder zijn voorbeelden van beroepen te zien van voormalige 42 studenten. Bij elk beroep is het gemiddelde jaar salaris te zien dat gebaseerd is op data van glassdoor.com en op de jaarsalarissen van afgestudeerde 42 studenten.

na codam
Skills

Het curriculum heeft onder meer 17 skills, zowel soft als hard skills zijn. Voorbeelden hiervan zijn: group and interpersonal experience, parallel computing, algorithms en A.I., ... Wanneer er een nieuw project wordt gemaakt, voegt het educationele team de skills toe aan het project die ervoor relevant zijn. Wanneer je een project afmaakt verdien je 'experience points' richting deze skills, dit geeft je de mogelijkheid om ervaring op te bouwen richting een specifieke set van skills door de projecten te kiezen die jij leuk vind om te doen.

De vrijheid van het curriculum geeft iedereen de kans om zelf een unieke reis te maken door het curriculum waarbij je een bepaalde skillset opbouwt. Iedereen die het curriculum afmaakt is daarom ook uniek in vergelijking met de andere. Als je deze skills op een grafiek plot wordt dat een digitale print van hun weg door het curriculum. Sommige van deze digitale prints kunnen vergelijkbaar zijn met profielen in het echte leven, en sommigen zijn iets compleet nieuw. Het is aan jou hoe jouw digitale print eruit komt te zien. Hier kan je een aantal van die digitale prints zien van echte alumni.

na codam
Voormalige 42
studenten

We maken deel uit van het 42 Network, dat bestaat uit 20 scholen over heel de wereld die hetzelfde onderwijsmodel hebben. Hier lees je de testimonials van voormalig 42 studenten die verschillende achtergronden hebben en nu een baan hebben in een omgeving die zij leuk vinden. Hoewel dit geen studenten uit Amsterdam zijn, willen we je toch via deze weg laten zien wat er mogelijk is en hopelijk inspireren om dezelfde uitdaging aan te gaan.