Technologie heeft zich in de laatste decennia in razend tempo ontwikkeld; van de eerste siliconen transistor tot zelfrijdende auto’s. Om dit exponentiële tempo te kunnen volhouden zijn er steeds meer creatieve en capabele professionals nodig die dit proces in goede banen kunnen leiden.

De missie van Codam is het ontwikkelen van getalenteerde jonge mensen tot vakbekwame digitale professionals en programmeerexperts die kunnen omgaan met de uitdagingen van de toekomst. Software is overal: in je smartphone, in de machines waarmee je meubels zijn gemaakt en in de digitale special effects in je favoriete film. Tegenwoordig krijg je bij vrijwel ieder product op enig moment te maken met programmeren.

Om niet achterop te raken met de technologische ontwikkelingen, moet het onderwijs zich ook voortdurend ontwikkelen. Codam maakt gebruik van het baanbrekende curriculum en onderwijssysteem van de succesvolle Franse school Ecole 42. Dit systeem is gebaseerd op het concept van peer-to-peer onderwijs, waarbij je van elkaar leert. Studenten leren programmeren door het oplossen van problemen die steeds complexer worden.

Onderwijs moet leuk zijn en toegankelijk voor iedereen. Is Codam Coding College wellicht jouw nieuwe toekomstplan?

Nieuwsgierig naar Codam?

Onze volgende checkin is op 11 Mei 2019 @Marineterrein Amsterdam

Meld je aan op Meetup