Ik werk nu zo'n twintig jaar in het software-engineeringonderwijs, heb duizenden studenten opgeleid en ben er trots op dat ik mijn ervaring kan inbrengen in het kwalitatieve en inclusieve onderwijs van Codam. Het is een heerlijk gevoel om zo’n positieve impact te kunnen hebben op het leven van onze studenten!
david.giron@codam.nl
My mission is to share the amazing, transformative stories of Codam students. What did Codam's innovative, top-notch,peer-to-peer software engineering education mean for their personal journeys? I'd love to convince more girls and women to learn programming!
yoteng.pat@codam.nl
“Als tech-ondernemer ben ik me als geen ander bewust van het tekort aan goede softwareontwikkelaars en digitale visionairen. Mijn stichting, die zich bezighoudt met sociale mobiliteit, heeft in de afgelopen tien jaar veel talent aangeboord. En Codam brengt dit alles mooi samen. De school biedt plek aan een zeer diverse groep studenten en leert ze de vaardigheden die hen voorbereiden op een mooie loopbaan met baanzekerheid, waar dan ook ter wereld!”
“Amsterdam is al eeuwenlang een centrum voor technologiegedreven innovatie en samenwerking; van de Gouden Eeuw tot de huidige toestroom aan disruptieve start-ups. Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat Codam juist hier haar deuren opende om ervoor te zorgen dat er steeds nieuw aanbod is van divers en gemotiveerd programmeertalent. Technologiebedrijven als TomTom zouden niet zonder kunnen. De methode van peer-to-peeronderwijs die Codam hanteert voorziet de studenten van de benodigde vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in het professionele leven.”
“Technologie ontwikkelt zich razendsnel tot een van de meest cruciale aspecten van ons dagelijks leven. Technologie levert dan ook de bedrijven en de banen van morgen. De producten en diensten die we gebruiken moeten dus inclusief zijn en voor iedereen toegankelijk en daarvoor zijn veel verschillende soorten mensen nodig. Als bestuurslid van Codam zie ik het als mijn taak ervoor te zorgen dat de studentenpopulatie van Codam divers is en bestaat uit mensen met alle soorten achtergronden.”
“Ik ben voorzitter geweest van meerdere besturen in de onderwijssector, zoals bij het Grotius College in Delft, het Ministerie van Onderwijs en publieksvoorlichting / het openbaar onderwijs van de stad Rotterdam. Ook was ik betrokken bij de kwaliteitscontrole van het hoger onderwijs in Nederland en Europa. Om nu een bijdrage te kunnen leveren aan het unieke concept van Codam, waarbij toegankelijkheid, gelijke kansen en de maatschappelijke behoefte aan getalenteerde tech-professionals centraal staan, is voor mij een fantastische en inspirerende vervolgstap.”
Ik begon mijn carrière bij Goldman Sachs in New York en Londen voordat ik startte bij GLG partners om de European Opportunities Fonds te leiden. Sinds 2006 maak ik onderdeel uit van een Nederlandse privaat-familiekantoor in London waarbij we gefocust zijn op het ontdekken van nieuwe investeringsmogelijkheden. Bij Rinkelberg werd ik mij bewust van de filantropische stichting en de oprichting van Codam. Er is voor mij geen twijfel dat Codam de volgende generatie software engineers klaarstoomt en dat Codams studenten hun loopbaanperspectieven verbeteren na het voltooien van het curriculum. Ik ben er trots op dat ik door mijn rol als bestuurslid bij Codam bij kan dragen aan de groei van Codam en de studenten.
Codam is de afgelopen jaren door een bevlogen team stevig op de kaart gezet. Met een innovatief concept dat het verdient om navolging te krijgen. Het is een pril maar veelbelovend antwoord op de vraagstukken van kansgelijkheid, diversiteit, de vraag naar bèta opgeleide mensen en het lerarentekort. Ik hoop met mijn ervaring als onderwijsondernemer, bestuurder en consultant Codam te helpen met een breder financieel draagvlak en de groeiambitie in de komende jaren.