“Als tech-ondernemer ben ik me als geen ander bewust van het tekort aan goede softwareontwikkelaars en digitale visionairen. Mijn stichting, die zich bezighoudt met sociale mobiliteit, heeft in de afgelopen tien jaar veel talent aangeboord. En Codam brengt dit alles mooi samen. De school biedt plek aan een zeer diverse groep studenten en leert ze de vaardigheden die hen voorbereiden op een mooie loopbaan met baanzekerheid, waar dan ook ter wereld!”
“Amsterdam is al eeuwenlang een centrum voor technologiegedreven innovatie en samenwerking; van de Gouden Eeuw tot de huidige toestroom aan disruptieve start-ups. Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat Codam juist hier haar deuren opende om ervoor te zorgen dat er steeds nieuw aanbod is van divers en gemotiveerd programmeertalent. Technologiebedrijven als TomTom zouden niet zonder kunnen. De methode van peer-to-peeronderwijs die Codam hanteert voorziet de studenten van de benodigde vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in het professionele leven.”
“Technologie ontwikkelt zich razendsnel tot een van de meest cruciale aspecten van ons dagelijks leven. Technologie levert dan ook de bedrijven en de banen van morgen. De producten en diensten die we gebruiken moeten dus inclusief zijn en voor iedereen toegankelijk en daarvoor zijn veel verschillende soorten mensen nodig. Als bestuurslid van Codam zie ik het als mijn taak ervoor te zorgen dat de studentenpopulatie van Codam divers is en bestaat uit mensen met alle soorten achtergronden.”
“Ik ben voorzitter geweest van meerdere besturen in de onderwijssector, zoals bij het Grotius College in Delft, het Ministerie van Onderwijs en publieksvoorlichting / het openbaar onderwijs van de stad Rotterdam. Ook was ik betrokken bij de kwaliteitscontrole van het hoger onderwijs in Nederland en Europa. Om nu een bijdrage te kunnen leveren aan het unieke concept van Codam, waarbij toegankelijkheid, gelijke kansen en de maatschappelijke behoefte aan getalenteerde tech-professionals centraal staan, is voor mij een fantastische en inspirerende vervolgstap.”
“Ik ben mijn carrière begonnen in de bankwereld, maar vond hier niet de voldoening die ik zocht. Vijftien jaar geleden gooide ik mijn leven daarom drastisch om: ik nam ontslag en richtte JINC op. Op deze manier kon ik actief een bijdrage leveren aan maatschappelijk verandering in plaats van alleen maar problemen analyseren. JINC heeft als doel kinderen met een minder geprivilegieerde sociaaleconomische achtergrond kansen te bieden en op weg te helpen naar een goede baan door samenwerkingen met het bedrijfsleven en het onderwijs.”