Kom naar onze Open Dag!

Denk jij erover na om aan Codam te gaan studeren? Leuk! Weet je het al zeker of heb je nog geen idee? Hoe ver je ook bent met je studiekeuze, de Open Dag is de ideale start om ons te leren kennen.

Codam benadert veel dingen net even anders dan reguliere onderwijsinstellingen. Zo heb je:

  • Geen vooropleiding nodig
  • Geen docenten
  • Geen 9-5 restricties, wij zijn 24/7 open
  • Geen semesters of roosters
  • Geen lesgeld!

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden voor onze unieke en kwalitatief hoogstaande opleiding tot Software Engineer. Codam is een plek om te leren, jezelf te ontwikkelen, en vrienden voor het leven te maken. En dat alles ook nog eens in hartje Amsterdam!

Ervaringen

Benieuwd wat onze studenten zeggen over Codam?

Ik heb aan een Nederlandse universiteit gestudeerd. Ik heb daar een master afgerond in kankeronderzoek, maar miste een meer op de praktijk gerichte onderwijsmethode zoals Codam die aanbiedt. Theorie leren is zoveel makkelijker als je tegelijkertijd aan een project werkt waarin je de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. Codam leert je programmeren door het gewoon te gaan doen.

Ik heb verschillende conventionele opleidingen geprobeerd (havo, vmbo, mbo), maar werd daar niet voldoende uitgedaagd en ik had moeite met de structuur van het onderwijssysteem. Codam was een verademing! Ik kan komen en gaan wanneer het me uitkomt en mezelf uitdagen zoveel ik wil.

Ik ben 24 en heb geen enkele opleiding afgemaakt. De laatste paar jaar heb ik feesten georganiseerd en als dj gewerkt. Toen ik in een krant over Codam las, heb ik me meteen aangemeld en de test gedaan. De beste keuze die ik ooit had kunnen maken!

Ik ben afgestudeerd als grafisch vormgever en had in mijn werk veel te maken met de digitale teams van reclamebureaus. Ik kreeg daardoor steeds meer interesse in tech. Het peer-to-peer-onderwijssysteem van Codam vind ik geweldig en de flexibiliteit van de contacturen geeft me de ruimte die ik nodig heb.

Aanmelden Open Dag

Tijdens de Open Dag ontmoet je het Codam team dat je in een presentatie alles zal vertellen over Codam. Onze studenten vertellen je over de selectie maand (Piscine) en het curriculum. Na afloop van de presentatie kun je vragen stellen en krijg je een tour van het gebouw.

Codam in het nieuws

  • Eerste alumni gratis Amsterdamse programmeerschool aan het werk. Parool, 2022
  • Máxima opent programmeerschool: gratis en voor iedereen NOS, 2019

Videos