Koningin Máxima bezoekt Codam ter ere van het 5-jarig bestaan

25-04-2024 - Codam

Codam, de vernieuwende onderwijsinstelling voor softwareontwikkeling, kondigt met trots aan dat Hare Majesteit Koningin Máxima de campus in Amsterdam zal bezoeken op 29 mei 2024 ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum. Koningin Máxima, die Codam vijf jaar geleden officieel heeft geopend, zal de gelegenheid krijgen om studenten te ontmoeten en zal bijgepraat worden over de vooruitgang die de instelling heeft geboekt. Tijdens de viering op de campus houdt minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat een toespraak.

Sinds de opening in 2019 heeft Codam zich sterk ingezet om technisch onderwijs toegankelijker te maken voor ondervertegenwoordigde groepen, waaronder vrouwen en jongeren zonder startkwalificaties. Het unieke onderwijsmodel van Codam, dat gebaseerd is op projectgestuurd peer-to-peer leren in een omgeving zonder docenten, moedigt studenten aan om zelfstandig en in groepen aan projecten te werken.

Een opvallende prestatie van Codam in de afgelopen vijf jaar is de toename van het aantal vrouwelijke studenten. Met een aandeel van 29% vrouwen heeft Codam het percentage vrouwelijke studenten verdubbeld vergeleken met andere technische opleiders, wat de bijdrage van Codam aan diversiteit en inclusie in de technieksector onderstreept.

Tijdens haar bezoek zal Koningin Máxima rondgeleid worden door de faciliteiten en een presentatie bijwonen waarin de successen en uitdagingen van de afgelopen vijf jaar worden besproken. Ook zal er aandacht zijn voor de persoonlijke verhalen van studenten en de positieve respons van het bedrijfsleven. Tot op heden hebben meer dan 100 verschillende bedrijven afgestudeerden van Codam in dienst genomen.