Wanneer je de Selectie Piscine hebt gehaald, begin je met studerenbij Codam. Als allereerste wordt iedereen ingedeeld in een "huis", net zoals bij Harry Potter. Alleen wij noemen dit coalities en we hebben er 3: Cetus, Pyxis en Vela. Het idee is om van één grote community, ook 3 kleinere communities te creëren. Zo is het gemakkelijker om steun te krijgen van studenten die al langer bezig zijn met Codam en met studenten waarmee je de Piscine hebt gedaan. Wanneer je ingedeeld bent in je coalitie, is het tijd om aan je eerste project te beginnen!

+

In tegenstelling tot het gebruikelijke onderwijssysteem waarin de docent de centrale rol speelt, gaat peer-to-peer onderwijs uit van leren door samenwerking tussen studenten. Jij verkrijgt zelf de kennis en dat deel je met je peers, wat leidt tot goede discussies en productieve gedachtewisselingen. Dit proces zorgt ervoor dat informatie altijd uit verschillende bronnen komt en zo voortdurend gecheckt en geüpdate wordt.

+

Na afronding van een project moet ieder team het ter beoordeling voorleggen aan medestudenten. We hebben een systeem dat random en anoniem evalueerders selecteert. Samen bespreek je het project en krijg je de kans om te beargumenteren waarom je code zo geschreven is en welke beslissingen je hebt genomen. Alle studenten geven dan een cijfer op basis van een door Codam bepaalde schaal. Op deze manier leer je hoe het project beter kan en ook hoe andere studenten dit aanpakken.

+

Bij Codam maken we gebruik van een innovatief curriculum, dat bestaat uit meer dan honderd projecten. Dit systeem is erg te vergelijken met hoe je later bij een bedrijf of je eigen bedrijf aan de gang gaat. Het helpt je voor te bereiden op je toekomstbaan. Daarnaast is het altijd fijn dat je zelf je richting mag kiezen en altijd nog kan veranderen. Wat je nu leuk vindt, kan namelijk morgen veranderen!

+

Het hele curriculum is opgezet als een groot spel. Valideer je een project, dan krijg je experience points. Heb je genoeg experience points dan ga je een level omhoog. Je kan dus altijd je vooruitgang bijhouden. Ook hebben we leuke achievements die je kunt winnen en waarvoor je experience points krijgt.

+

Je krijgt geen diploma wanneer je klaar bent, Maar hoe laat je dan zien dat je een goede skills hebt? Al het werk wat je maakt is van jou en je bouwt met elk project dat je afmaakt aan je eigen portfolio. Alle projecten die je ontwikkelt, voeg je toe aan je portfolio in Github waar je altijd naar kan verwijzen. Bij Codam gaat het dus niet om een papiertje, maar om de skills die jij hebt opgebouwd.

+

Iets waar wij bij Codam sterk in geloven is fouten maken. Je leert door het maken van fouten en het dan opnieuw te proberen. Het is dus niet zo dat je een project faalt en door kan gaan naar de volgende. Nee, je mag het gewoon opnieuw proberen. Want falen is oké, van fouten kun je leren.
studeren
Het curriculum

Het curriculum is opgebouwd uit meerdere stappen en zo ontworpen dat de volgende stap een logische stap is. Elk project in het curriculum richt zich op een specifiek aspect binnen technologie. Het eerste project begint bij de basis van programmeren. De volgende bouwt voort op de vorige, zodat je langzaam een pro wordt in programmeren. De stappen zijn zo opgezet dat het je helpt om ervaring, vaardigheden en zelfvertrouwen op te bouwen.

Het curriculum is zo ontworpen dat je gemakkelijk verschillende paden binnen technologie kunt kiezen en zo ontdekt wat je het leukst vindt! Of dat A.I., Kernel programmeren of 3D visualisatie is.

Curriculum Timeline
studeren
De community

Een van de belangrijkste dingen is de community van Codam. Zo nodigen we mensen uit die een workshop of talk willen houden over een specifiek tech project. Of we hebben tickets klaarliggen voor allerlei conferenties. Er worden films gekeken in het auditorium en elke dag om 3 uur wordt er gemediteerd in de hoek vol met zitzakken. Daarbovenop hebben we een vriendelijke competitie tussen de drie coalities: Cetus, Pyxis en Vela. Je kan punten scoren voor je huis en wie er aan het einde van het tournament de meeste punten heeft wint een feest voor zijn of haar coalitie.

studeren
Het gebouw

Het gebouw van Codam heeft alles om goed te werken en goed pauze te houden. We hebben buiten een gigantisch grasveld voor om frisbee en voetbal te spelen. Of een picnic op ‘Mount Guus’ (zoek maar op Google maps). Binnen hebben we een hele ruimte specifiek voor games, van playstation zombies tot Mario Karts. Ook ligt er op de benedenverdieping op de grond een gigantisch groot schaakbord. Of ga naar de eerste verdieping waar we een bibliotheek en een lego hoek hebben. Is dat niet iets voor jou, dan kun je ook een liedje spelen op een gitaar, drum set of piano. Maar we zijn hier natuurlijk vooral om te leren, dus we hebben twee clusters vol met iMacs.

Ga de uitdaging aan!

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor Codam? Meld je nu aan! Reminder: bij elke stap van het aanmeldingsproces kun je pauzeren, no rush!