Hoe word je hier eigenlijk een student? Er zijn drie stappen die je moet voltooien om student bij Codam te worden. Je hoeft geen certificaten, diploma's of andere dingen te hebben. Je moet eerst de online test halen, daar hoef je niet voor te kunnen programmeren. Om je aan te melden moet je ouder dan 18 zijn. Als je de test gehaald hebt, kan jij je opgeven voor een Check-in, waar je al je vragen kunt stellen. Na de Check-in kan jij je inschrijven voor de Selectie Piscine. Een selectie maand waarna je zeker weet of Codam wat voor jou is. Lees hieronder meer over elke stap en hoe het allemaal in elkaar zit.

Test

2 uur

Aanmelding

Check-in

1
middag

Informatieve introductie

Piscine

4 weken

Selectie
maand

Start

3,5 jaar

Begin van het curriculum

roadmap
De online
test

Iedereen die mee wil doen aan de Selectie Piscine moet eerst de online test halen. Het duurt ongeveer twee uur, dus neem er goed de tijd voor. Je begint op level 1 en werkt langzamerhand je weg omhoog. Het doel is om zo ver mogelijk te komen in de aangegeven tijd. Elke dag evalueren wij de resultaten en vervolgens ontvang je de resultaten via email.

Doe nu de test!
roadmap
De Check-in

De Check-in is een presentatie bij Codam, waar we je alles vertellen over Codam, je de huidige studenten kunt ontmoeten, een tour door het gebouw krijgt en je al je vragen kunt stellen. We hebben meerdere Check-ins het hele jaar door, zo heb je genoeg mogelijkheid om je aan te melden bij een middag die jou goed uitkomt. Aan het einde van de Check-in, valideren wij je test resultaten en krijg je de kans om je in te schrijven voor een Selectie Piscine.

Kom langs!
roadmap
De Selectie
Piscine
roadmap
Speciale
selectie

In andere studies, zijn er soms toetsen die je moet maken om toegelaten te worden. Of je moet een bepaalde vooropleiding hebben gedaan die aansluit bij wat je moet leren. Onze "grootste" toelatingstoets is de Piscine. En deze is best bijzonder. Veel studenten die aan de Piscine beginnen weten niet goed wat ze kunnen verwachten, omdat het anders is dan wat andere scholen doen. Waar bij andere opleidingen je na 6 maanden echt ontdekt of dit voor jou is, is het bij Codam duidelijk na slechts 1 maand. Zonder dat je ergens aan vast zit.

+

De Piscine is bedoeld om de juiste match te vinden tussen studenten en de manier waarop iedereen bij ons leert.

+

Deze maand is opgebouwd zodat je vanaf het absolute begin kunt beginnen. Je leert te programmeren in C en dit zal je wat basis geven in hoe deze programmeertaal werkt. Je hebt geen voorkennis of voorbereiding nodig. Niet in programmeren, maar ook niet in andere vakken zoals wiskunde. Het enige wat je nodig hebt is wilskracht!

+

In totaal zijn er 3 Piscines per jaar in de zomer. Elke Piscine laten we 120 studenten toe om de uitdaging aan te gaan. Het doel van Codam is om alle Piscines zo divers mogelijk te maken en iedereen een eerlijke kans te geven om een toekomst bij Codam te beginnen.

+

De Piscine is een uitdaging. Je programmeert elke dag, 4 weken lang. En met elke dag, bedoelen we elke dag; maandag tot en met zondag. Het is bedoeld als een duik in het diepe, waar je ontdekt of je programmeren leuk vind en of onze manier van leren bij je past.

+

Of je de Piscine haalt of niet, iedereen die wij na de Piscine spreken zegt dat het een onvergetelijke ervaring was. Het is intens, je leert nieuwe mensen kennen, je daagt jezelf uit op een manier die je daarvoor misschien nog niet van jezelf gewend was.
Meer ontdekken over Codam?

Wil je meer weten over Codam? Wij organiseren maandelijks open dagen die we Check-ins noemen. Tijdens de Check-in krijg je de kans om het team te ontmoeten en krijg je alle informatie die je nodig hebt. Indien je al de test hebt gedaan en hebt gehaald, kan je tijdens de Check-in meteen inschrijven voor de Selectie Piscine.