Het aanmeldingsproces is zo ingericht dat het toegankelijk is voor iedereen, of je nu ervaring hebt met programmeren of niet. Tijdens het aanmeldingsproces, kom je erachter of ons onderwijsmodel geschikt is voor jou! En dat alles zonder dat je er collegegeld voor hoeft te betalen. Wat wij van jou vragen? De bereidheid om te leren en hard te werken!

Test

2 uur

Aanmelding

Check-in

1
middag

Informatieve introductie

Piscine

4 weken

Selectie
maand

Start

3,5 jaar

Begin van het curriculum

roadmap
De online
test

Nadat je een profiel hebt gecreërd bij Codam, start je de online test. De online test bestaat uit 2 games en je kunt verschillende levels behalen. Het doel is om zo ver mogelijk te komen in de beschikbare tijd (2 uur en tien minuten)! Neem ook een kijkje naar de documentatie op je profiel voordat je de online test start, hierin staat in ieder geval al het eerste level beschreven.


Doe nu de test!

roadmap
De Check-in

Tijdens de Check-in presenteren wij je het onderwijsmodel van het Codam, ons curriculum, de aanmeldingsprocedure en krijg je de kans om studenten te ontmoeten! Na de presentatie nemen de studenten je mee op tour door het gebouw. Aan het einde van de Check-in kies je de start datum van de 4 weken durende Selectie Piscine!

roadmap
De Selectie
Piscine

De laatste stap in het selectieproces is de Piscine. Vernoemd naar het Franse woord "zwembad" met het idee dat iedereen kan leren zwemmen door in het diepe te duiken. Tijdens de Piscine, duik je samen met je mede pisciners vier weken, zeven dagen per week, in de wereld van programmeren. Je hebt geen enkele voorkennis nodig om aan de Piscine mee te doen! Er zijn een aantal redenen dat de Piscine 4 weken lang is. Ten eerste, geloven wij er in dat je de tijd moet nemen om een nieuwe vaardigheid te leren. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je naast een slechte dag, nu vooral ook heel veel goede dagen kunt hebben om mee te draaien in de Piscine! Het mooie is dat je nergens aan vast zit. Zo heb jij de vrijheid en de tijd om te kijken of programmeren iets voor jou is. Na die vier weken weten wij, en jij ook, zeker of Codam wat voor jou is. Je hoort dan ook zo snel mogelijk of je toegelaten bent. De Piscine is een unieke ervaring en aan het einde heb je goede vrienden gemaakt en kennis opgedaan over jezelf en over programmeren die je voor de rest van je leven meeneemt. Je studiekeuze is een van de belangrijkste beslissingen van je leven en door middel van de Piscine kun je een goede keuze maken. De volgende Piscine data zijn:

  • 31 mei - 25 juni 2021 (registratie geopend)
  • 5 juli - 30 juli 2021 (registratie geopend)
  • 9 augustus - 3 september 2021 (registratie geopend)

roadmap
Waarom de
Selectie Piscine?

In andere studies, zijn er soms toetsen die je moet maken om toegelaten te worden. Of je moet een bepaalde vooropleiding hebben gedaan die aansluit bij wat je moet leren. Onze "grootste" toelatingstoets is de Piscine. En deze is best bijzonder. Veel studenten die aan de Piscine beginnen weten niet goed wat ze kunnen verwachten, omdat het anders is dan wat andere scholen doen. Waar bij andere opleidingen je na 6 maanden echt ontdekt of dit voor jou is, is het bij Codam duidelijk na slechts 1 maand. Zonder dat je ergens aan vast zit.

+

Of je de Piscine haalt of niet, iedereen die wij na de Piscine spreken zegt dat het een onvergetelijke ervaring was. Het is intens, je leert nieuwe mensen kennen, je daagt jezelf uit op een manier die je daarvoor misschien nog niet van jezelf gewend was.

+

Deze maand is opgebouwd zodat je vanaf het absolute begin kunt beginnen. Je leert te programmeren in C en dit zal je wat basis geven in hoe deze programmeertaal werkt. Je hebt geen voorkennis of voorbereiding nodig. Niet in programmeren, maar ook niet in andere vakken zoals wiskunde. Het enige wat je nodig hebt is wilskracht!

+

In totaal zijn er 3 Piscines per jaar in de zomer. Elke Piscine laten we 120 studenten toe om de uitdaging aan te gaan. Het doel van Codam is om alle Piscines zo divers mogelijk te maken en iedereen een eerlijke kans te geven om een toekomst bij Codam te beginnen.

+

De Piscine is een uitdaging. Je programmeert elke dag, 4 weken lang. En met elke dag, bedoelen we elke dag; maandag tot en met zondag. Het is bedoeld als een duik in het diepe, waar je ontdekt of je programmeren leuk vind en of onze manier van leren bij je past.
Ga de uitdaging aan!

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor Codam? Meld je nu aan! Reminder: bij elke stap van het aanmeldingsproces kun je pauzeren, no rush!