Community

Codam is een plek om te leren, te socializen en vrienden voor het leven te maken. En dat alles ook nog eens in hartje Amsterdam. Het is een intrigerende smeltkroes van verschillende achtergronden die allemaal bij Codam terechtgekomen met het doel een nieuwe start te maken en softwareontwikkelaar te worden.


De inclusieve en diverse studentenpopulatie van Codam bestaat uit betrokken en actieve mensen die begrijpen dat leren niet alleen een nuttige, maar ook een aangename bezigheid moet zijn. Maandelijks worden er door staf en studenten een breed scala aan evenementen georganiseerd. De bruisende Codamcommunity biedt studenten alles wat nodig is om succesvol te studeren en te socializen.

Waarom studenten voor Codam kiezen

Kwalitatief hoogstaand

Codam biedt kwalitatief hoogstaand peer-to-peeronderwijs dat bestaat uit projecten en bijbehorende instructies waarmee studenten zelf aan de slag gaan. Het is een vorm van onderwijs die de student centraal stelt en op laagdrempelige wijze serieuze en prikkelende uitdagingen biedt.

Financiële zekerheid

De tech-industrie ontwikkelt zich op ongekende wijze en ieder jaar zijn er meer goed toegeruste programmeurs nodig. Het vooruitzicht van een succesvolle carrière en een goedbetaalde baan na een opleiding aan Codam spreekt veel studenten aan.

Flexibiliteit

We zijn allemaal verschillend. Zo zijn sommigen echte nachtbrakers en functioneren anderen beter in de ochtend. Codam is 365 dagen per jaar 24 uur per dag open zodat studenten een eigen werkschema kunnen samenstellen dat aansluit bij hun persoonlijkheid en de momenten waarop ze het meest productief zijn.

Levendige Community

De levendige community en het peer-to-peeronderwijs aan Codam zorgen voor betrokken en proactieve studenten. Of het nu gaat om het organiseren van een evenement, het geven van een rondleiding of het ondersteunen van een medestudent, er is altijd wel iemand bereid om te helpen en mee te denken.

Hoe tevreden zijn Codamstudenten?

De positieve resultaten van ons jaarlijkse tevredenheidsonderzoek laten zien dat studenten echt tot hun recht komen bij Codam.

*Resultaten 2023 Student Satisfaction Survey
91 %

Beveelt Codam aan anderen aan

93 %

Voelt zich (zeer) welkom bij Codam

91 %

Is in het algemeen (heel) tevreden met Codam

92 %

Is (zeer) tevreden met de campus faciliteiten

Faciliteiten

De drie huizen

Cetus
Vela
Pyxis

Codam bestaat uit drie huizen: Cetus, Vela en Pyxis. Alle studenten worden aan het begin van hun studie bij een van de huizen ingedeeld. Deze huizen, ook wel ‘Coalities’ genoemd, concurreren gedurende het studiejaar met elkaar. Uiteindelijk wint jaarlijks één huis de titel Huis van het Jaar.

Studenten kunnen punten verdienen voor hun Coalitie door actief deel te nemen aan onderwijsactiviteiten zoals het beoordelen van projecten of het evalueren van medestudenten. Ook klusjes in en rondom het schoolgebouw en hulp bij activiteiten leveren studenten punten op die naar hun Coalitie gaan.

Community

Enthousiast geworden?

Begin je toekomst vandaag nog!

Meld je aan