Het doel van Codam is om de beste mensen te introduceren in de digitale industrie. Als werkgever, wil je het volle vertrouwen hebben in de mensen die je aanneemt en een talent pipeline hebben die past bij wat jij nodig hebt voor het bedrijf. Vanwege het rigoreuze programmeer en engineer-programma, ontwikkelen de studenten real-life skills. Daarom zijn bedrijven enthousiast om studenten aan te nemen uit het 42 Network.

Omdat Codam geen academische jaren heeft, zijn onze studenten continue klaar om stage te lopen. Dat betekend dat bedrijven continue stagiaires kunnen aannemen, gewoon wanneer het jullie uitkomt! Een hiring partner worden, geeft jouw bedrijf toegang tot goed getrainde kandidaten, waar geen kosten mee gemoeid zijn in het recruitment proces. Tot slot, kunnen wij ook helpen in het beter begrijpen van de behoeften van het bedrijf en afdeling en daar de juiste student bij vinden.

Op zoek naar nieuw talent?

Wil je de studenten ontmoeten? Kom langs bij Codam! Wij begrijpen volledig dat de engineers die we trainen zullen werken aan belangrijke projecten voor bedrijven. Dit resulteert in een strenge selectie van onze studenten. We hebben een diverse groep van experts in elk cohort, dus ongeacht de industrie, zijn er getalenteerde en gekwalificeerde kandidaten voor jouw bedrijf!

Mail Victoria Ous, onze Partnerships & Talent Manager (victoria@codam.nl) voor de uitnodiging, indien je persoonlijk advies nodig hebt voor het recruitment proces of indien je direct je vacature wilt plaatsen op de companies page.

na codam
Wat bedrijven
zeggen

Er is een grote nood aan programmeurs en andere medewerkers in tech. Dit is merkbaar in vele sectoren. Zo heeft elk groot bedrijf wel een tekort en zien zij heel goed de invloed van Codam op dit tekort. Maar neem het niet van ons aan. Lees het in de testimonials van de bedrijven waar zij vertellen wat zij vinden van het onderwijs van Codam.Deze bedrijven hebben
42 Network studenten aangenomen
2600+
stages gevalideerd
1900+
stages gaande
3500+
bedrijven die
hiring partner zijn


hire
Onze
stages

Het doel van elke stage is om ervaring op te doen bij bedrijven: het uiteindelijke doel van welke educatie dan ook is om de studenten de beste mogelijkheden te geven om een baan te vinden na de studie. Daarom is het zo belangrijk om stages binnen welk curriculum dan ook te hebben. Door middel van stages krijgen studenten professionele ervaring in een vooraf goed gedefinieerde omgeving. Codam zorgt hiervoor door tijdens het curriculum twee stages te verplichten.

1571997029 studentinternship icon Eerste stage

De eerste stage is de eerste interactie met een bedrijf voor de studenten. Het is de eerste mogelijkheid om alles wat zij geleerd hebben in een professionele omgeving buiten Codam uit te proberen en hiervan te leren.

  • Eerste contact met bedrijven
  • Duur van 4 tot 6 maanden
  • Minimaal 550 stage vergoeding (€1100 gemiddeld)
1571997028 finalinternshipicon Eindstage

Het curriculum eindigt met de tweede en laatste stage. Dit is de laatste stap die de studenten nemen voordat zij beginnen aan hun carrière.

  • Gevorderde stage
  • Overgang van school naar carrière
  • Duur van 6 maanden
  • Stagevergoeding
Hoe jij kunt bijdragen
1571906369 codam x icon

Deel kennis tijdens CodamX

CodamX is een wekelijkse serie van (tech en niet- tech gerelateerde) presentaties door experts op het gebied van onder andere technologie, innovatie en leiderschap. Door projecten te laten zien uit verschillende sectoren willen we inspireren, discussies faciliteren en studenten kennis laten maken met de uiteenlopende beroepen die in het verschiet kunnen liggen. Lees hier meer over

1571906374 internships icon

Stages

Het curriculum bevat twee voltijd stages van 4 tot 6 maanden, met als doel het toepassen van de geleerde vaardigheden in een werkomgeving. Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van een stageplaats heeft Codam een platform om vacatures onder de aandacht te brengen bij studenten. Lees hier meer over

1571906377 support students icon

Steun de studenten

Codam past niet in één van de drie traditionele hokjes van het MBO/HBO/WO-onderwijs. Dit heeft tot gevolg dat studenten geen toegang hebben tot bijvoorbeeld studiefinanciering, ov-reisproduct, en/of studentenhuisvesting. Je kan onze studenten helpen door aandacht te vragen voor erkenning van innovatieve onderwijsconcepten en zo te zorgen dat studenten dezelfde rechten verkrijgen als andere studenten.
Lees hier de studenten oproep!
Lees hier Codam's position paper!