Voor bedrijven

Het doel van Codam is om de beste mensen te introduceren in de tech industrie.

Als werkgever, wil je het volle vertrouwen hebben in de mensen die je aanneemt en een talent pipeline hebben die past bij wat jij nodig hebt voor het bedrijf. Omdat Codam geen academische jaren heeft, zijn onze studenten continue klaar om de arbeidsmarkt te betreden. Dat betekent dat bedrijven continue stagiaires, trainees of full-time werknemers kunnen aannemen, gewoon wanneer het jullie uitkomt!

Een hiring partner worden, geeft jouw bedrijf toegang tot goed getrainde kandidaten, waar geen kosten mee gemoeid zijn in het recruitment proces. Tot slot, kunnen wij ook helpen in het beter begrijpen van de behoeften van het bedrijf en afdeling en daar de juiste student bij vinden.


Plaats een vacature
90 %

van de bedrijven zou weer een student van Codam in dienst nemen.

Waarom Codamstudenten?

 • 1.

  Probleemoplossers

  Studenten hebben geleerd zelfstandig de benodigde kennis te identificeren, vergaren en toe te passen en komen zo met eigen oplossingen.

 • 2.

  Project owners

  Studenten zijn in staat vanuit niets volledig functionerende programma’s te ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze hun oplossingen goed presenteren en uitleggen omdat ze dat voortdurend hebben moeten doen tijdens de vele evaluaties gedurende hun opleiding.

 • 3.

  Hands-on en klaar om te leveren

  Door de hands-on leermethode weten studenten van aanpakken en leveren ze snel en goed.

 • 4.

  Hoge mate van zelfstandigheid

  Doordat het onderwijssysteem gebaseerd is op zelfstandig werken, beschikken studenten over een hoge mate van zelfredzaamheid en vinden ze altijd zelf de juiste manier om projecten aan te pakken en af te leveren. .

 • 5.

  Teamspelers

  Studenten werken samen aan projecten en evalueren voortdurend elkaars werk, waardoor het echte teamspelers zijn.

Hire

Omdat Codam geen standaard academisch jaar heeft, zijn er het hele jaar door studenten beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Bedrijven en organisaties kunnen daardoor studenten of afgestudeerden aannemen wanneer ze nodig zijn en hoeven niet te wachten tot er op gezette tijden in het jaar studenten beschikbaar zijn.

Recruit

Collab

Tijdens de opleiding is het cruciaal voor onze studenten om te leren van ervaren professionals en ervaring op te doen met realistische en alledaagse problemen en uitdagingen. Het is daarom belangrijk dat bedrijven en professionals hun kennis delen met onze studenten. En het biedt bedrijven een mooie gelegenheid om talent te spotten!

Collab

Neem een Codamstudent aan!

Codam is opgericht om de tech-industrie van divers talent te voorzien.

Bedrijven en organisaties rekruteren en leggen talent-pipelines aan op basis van behoefte. Omdat Codam niet werkt volgens de standaard academische kalender, zijn er altijd studenten beschikbaar. Het hele jaar door kunnen er dus stagiairs, trainees en full-time werknemers geworven worden. Krijg toegang tot hooggekwalificeerde kandidaten zonder dat er kosten verbonden zijn aan het recruitmentproces. We kunnen ook ondersteuning bieden bij het in kaart te brengen van behoeftes, zodat ieder bedrijf met de ideale kandidaat wordt gematcht.


Group 3 Created with Sketch.

Stageplek

 • Duur 4 tot 6 maanden
 • Gemiddelde vergoeding: min €750

Het aannemen van Codam Core stagiaires is een kans om vroegtijdig toegang te krijgen tot nieuw talent met groot potentieel. Studenten zijn leergierig en vertrouwd met de basisprincipes van programmeren, zoals parsing, memory management en het schrijven van clean en leesbare codes. Ze kunnen deze kennis toepassen en verder ontwikkelen in de context van een professionele setting.

Artboard Created with Sketch.

Traineeship

 • Duur 6 tot 12 maanden
 • Indicatieve vergoeding: €2700 - €3300/maand

Het peer-to-peer onderwijsmodel geeft studenten de sociale en technische vaardigheden die nodig zijn om uit te blinken in een traineeship. Het kiezen van een Codam-afgestudeerde voor een technisch traineeship betekent het aan boord halen van een professional die niet alleen beschikt over solide technische vaardigheden, maar ook snel kan leren en innoveren.

Artboard Created with Sketch.

Fulltime baan

 • Duur minimum 6 maanden
 • Indicatieve vergoeding: €3000 - €5500/maand

Codam studenten zijn in staat snel te integreren in en van toegevoegde waarde te zijn voor een organisatie. Of het nu gaat om een net afgestudeerde of een professional met jarenlange ervaring, de Codam-community heeft het allemaal. De praktische en samenwerkingsgerichte aard van onze opleiding rust onze afgestudeerden uit met de vaardigheden om zich snel aan te passen, effectief te werken en complexe vraagstukken aan te pakken.

Bedrijfstestimonials

Ik zou Codam studenten zeker aanbevelen. Ze zijn technisch vaardig en echte teamplayers die geleerd hebben om goed samen te werken. Ook hun aanpak is heel oplossingsgericht.

Codam studenten passen zich makkelijk aan. Toen duidelijk werd dat wij met een andere codetaal programmeren zeiden ze: "Geef ons twee weken." Het zijn echte probleemoplossers en ze kunnen goed zelfstandig werken. Het is fantastisch dat ze nu al weten hoe je schaalbare en gebruiksklare code schrijft. Ze zijn waardevol vanaf dag 1.

De studenten die Codam aflevert zijn slim, getalenteerd en hebben ook nog eens zeer goede programmeervaardigheden. Het onconventionele peer-to-peeronderwijs werpt duidelijk zijn vruchten af.

Afgelopen jaar hebben een aantal Codamstudenten bij ons gewerkt en onze teams waren unaniem lovend. Het was een voorrecht om met ze te werken, al was het maar om de kennis, energie en bereidheid om te leren die de studenten meebrachten. We zijn dan ook erg blij dit jaar weer deel uit te maken van het Codamprogramma en kijken ernaar uit om een nieuwe lichting studenten te ontvangen bij Dott.

Ik kom zelden studenten tegen die zo deskundig en vaardig zijn als studenten die het Codamprogramma hebben doorlopen en dat bewijst hoe goed deze opleiding is. We kunnen niet wachten om ook in het komend jaar weer met Codam samen te werken.

Studenten van Codam zijn echte zelfstarters! De peer-to-peer-methode helpt ze om dingen zelf uit te zoeken in plaats van te wachten tot anderen ze de informatie geven.

Studenten van Codam zijn niet alleen in staat om nieuwe technologieën en frameworks snel op te pikken, ze willen zich ook graag persoonlijk ontwikkelen en meer te weten komen over het bedrijf waarmee ze werken. Onze ontwikkelaars waren verrast door wat Codam haar studenten in een beperkte tijd leerde in vergelijking met traditioneel onderwijs, en hoe snel onze stagiair zich zowel persoonlijk als professioneel in het team integreerde.

De studenten van Codam hebben laten zien dat ze beschikken over de benodigde technische vaardigheden. Ze zijn zelfsturend en in staat om zelfstandig te werken aan complexe vraagstukken.

bedrijven die al eerder met studenten van Codam werkten

Hoe bedrijven onze studenten beoordelen:

4.5/5

Technisch niveau

4.7/5

Proactieve houding

4.8/5

Aansluiting in het team

4.6/5

Behalen doelstellingen

4.4/5

Creativiteit

Collab

Wij zijn ervan overtuigd dat studenten het meeste leren van ervaren professionals en realistische uitdagingen uit de alledaagse praktijk.


CodamX

Hier worden inspirerende verhalen uit de dagelijkse praktijk van de tech-industrie gepresenteerd.

Voor het CodamX-programma worden professionals uit de industrie uitgenodigd om hun ervaringen met het veelzijdige werk in de tech-industrie te delen. Door te vertellen over de alledaagse praktijk van hun werk leveren zij een belangrijke bijdrage aan de opleiding en ontwikkeling van onze studenten. Aan de hand van bestaande projecten wordt uitleg gegeven over beschikbare technologieën, recente trends en best practices binnen de sector.

 • Sessies van 1 uur

 • Maandelijks

 • Op locatie & op afstand

Bekijk eerdere CodamX talks →

Ervaringen

Uitdaging: Los binnen 72 uur een opdracht op en presenteer je oplossingen na afloop aan een team van professionele softwareontwikkelaars. Zij zullen je beoordelen op technisch inzicht, kritisch denkvermogen en probleemoplossende capaciteiten.

“Zonder uitzondering waren de studenten, waarvan sommige nog maar net een jaar ervaring hadden met softwareontwikkeling, in staat om ingewikkelde programmeeropdrachten op te lossen. Een geweldige prestatie! Ik heb niets dan respect voor de werkhouding en het doorzettingsvermogen waarmee ze aan hun toekomst werken. Ik ben er zeker van dat hun toekomstige werkgevers waarde voor hun geld krijgen.”

Uitdaging: Bedenk een gesimuleerd scenario om aan te tonen dat algoritmes bias decisions herkennen.

“Het was geweldig om zoveel gedreven en leergierige jonge talenten bezig te zien. Alle studenten gaven blijk van groot innovatief oplossend vermogen en pakten het probleem ieder op geheel eigen wijze aan. Prachtig om te zien!”

Uitdaging: Ontwerp retro-games in JavaScript (Pacman, Tetris en Space Invaders) die toepasbaar zijn op een TrueBike.

“Alle drie de teams kregen het voor elkaar om een prototype JavaScript applicatie af te leveren aan het einde van de dag. Eén team deed dat zelfs zonder enige voorkennis van Java Syntax!

Het is geweldig om het enthousiasme te zien waarmee de Codamstudenten hun vaardigheden weten toe te passen op een product van ons. Aan het einde van de dag lagen er waanzinnig goede proofs of concept. Het is heel leuk en inspirerend om met zo’n diverse groep studenten te werken. Ze zijn nieuwsgierig en doen er alles aan om de onderliggende codes te doorgronden.”

Geïnteresseerd?

Ga in gesprek.

Neem contact op →